Σπονδυλολίσθηση

Home / Σπονδυλική στήλη / Σπονδυλολίσθηση
Σπονδυλολίσθηση
Η Σπονδυλολίσθηση είναι η πάθηση, όπου ένα σπονδυλικό σώμα δεν ευθυγραμμίζεται με την νοητή γραμμή του προηγούμενου, ή, του επομένου σπονδυλικού σώματος, αλλά βρίσκεται έμπροσθεν αυτής. Η απόσταση, που το σώμα αυτό απέχει από την κανονική του θέση, ονομάζεται βαθμός σπονδυλολισθήσεως.
Η Σπόνδυλολίσθηση, οφείλεται, ή, σε ατελή οστεοποίηση των οπισθίων στηρικτικών στοιχείων του σπονδυλικού σώματος, ή, σε κάταγμα αυτών. Το αποτέλεσμα είναι το συγκεκριμένο σώμα να έχει μικροκίνηση προσθιοπίσθια και πολλές φορές να πιέζει το εξερχόμενο νεύρο.
 Ο ασθενής παραπονείται, ότι, όταν καθίσει πολύ ώρα σε βαθύ κάθισμα και σηκωθεί, χρειάζεται μερικά βήματα για να ευθυγραμμίσει τη μέση του. Επίσης, τα επεισόδια της οσφυαλγίας έχουν αιφνίδια έναρξη και πολλές φορές ο πόνος σταματά απότομα με μία κίνηση.
 Εκτός της τυπικής θεραπείας για οσφυαλγία, η συγκεκριμένη πάθηση βελτιώνεται θεαματικά, με απώλεια βάρους και μυϊκή ενδυνάμωση του κορμού.
 Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επίμονων συμπτωμάτων ή σημείων νευρολογικής έκπτωσης μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αποσυμπίεση ή/και σταθεροποίηση.
Call Now Button